Екстра Фигури (Јануари 2019)

Оваа група ги содржи луѓето почнаа со почетен курс во ноември 2019та, плус луѓето од други групи кои сакаат да научат екстра фигури за прв степен пред да продолжиме на втор степен.

Час 4

Во делот за повторување   Работевме вртењето во салса и бачата бидејќи не се совладани за, а ни требаат за сите фигури и комбинации понатаму Bachata Ја повторивме {Bachata комбинацијата со Fake Hammerlock и Fake Cuddle} Учевме слична комбинација – Три Последователни вртења со прекрстени раце, па “Sombrero” ChaCha Ја научивме салса комбинацијата “вртење под

Час 4 Read More »

Час 3

Имаше поголема бројка луѓе што имаат испуштено или прв, или втор час од курсот екстра фигури. Затоа на овој, трет час имавме повеќе повторување. Bachata Повторувавме headroll и како може да се искомбинира после секоја фигура. Па вежбавме да комбинираме сите фигури што ги знаеме, и да уфрлиме headroll на крајот од некои фигури Учевме

Час 3 Read More »

Час 2

Во делот за повторување Бачата и салса вртењето ги вежбавме да им оди полесно на тие што имаат пропуштано часови Бидејќи имаше неколку луѓе што не беа претходниот час, со нив повежбавме hustle движењата за да оди полесно со главниот дел од часот На главниот дел од часот Bachata Ја научивме {Bachata комбинацијата со Fake

Час 2 Read More »

Час 1

Hustle Научивме belly-rolled cascading ochos во hustle верзија Научивме left-side-pass према hammerlock, и враќање назад Bachata Научивме headroll како додадавме во Бачата Научивме 3/4 вртење Salsa Ја почнавме салса комбинацијата “5 вртења со 5 различни држења”, но бидејќи се мачеа поголем дел од просторијата го оставивме за понатаму во курсот. Ќе го довршиме и ќе

Час 1 Read More »

Scroll to Top