Час 4

Во делот за повторување

 

  • Работевме вртењето во салса и бачата бидејќи не се совладани за, а ни требаат за сите фигури и комбинации понатаму
Bachata
ChaCha
  • Ја научивме салса комбинацијата “вртење под рака, со сите 4 држења на раце”, но ја игравме во чача верзија
Swing
  • За да не го заборавиме танцот, повторувавме swing. Го повторивме основниот чекор, па потоа underarm release
  • Додадовме Rock’n’roll стајлинг на основниот во swing, и со тоа го научивме основниот чекор во танцот “rock ‘n’ roll”
Scroll to Top