Искусни Почетници (Ниво 2)

Бран во Десен Агол

Бранот е тип на движење на телото, a right-angle е позицијата на парот, односно како се поставени партнерите во просторот. Тоа може најдобро да се види во ова видео. Како и се друго во танцот, и за бранот постојат повеќе нивоа и можеш да го усовршуваш подолго време. Во видеото е презентирана најлесната верзија, односно …

Бран во Десен Агол Read More »

Titanic со бран

You are unauthorized to view this page. E-mail адреса Лозинка Памти ме     Ја Заборавив Лозинката

Серија вежби за Outside Swivels

Вежба 1 (Од страничен чекор) 0) Застани со раширени нозе, и гледај према предниот ѕид 1) Префрли тежина на левата нога, целосно. Кај десното стапало само палецот го допира подот. 2) (во исто време) со левата нога направи четвртина outside swivel на десно 2) (во исто време) десниот палец го собираш до другото стапало… ова …

Серија вежби за Outside Swivels Read More »

Outside Swivels

Кога зборуваме за swivel-ирање во танцот, мислиме на движењето на петите. Најлесниот начин да се разбере ова е со следнава вежба… Стапни на левото стапало, целата тежина треба да биде на левото стапало Во овој момент велиме дека левата нога е стоечка нога Не е битно што прави десното стапало, можеш да го кренеш во …

Outside Swivels Read More »

Alesso Ft. Ryan English – Cool (DJ Soltrix Bachata Remix)

Ова е песната на која ја игравме оваа кореографија Детален преглед на кореографијата: [Напомена] – немате пристап према овој дел од содржината. Оваа содржина е пристапна само за оние што одат на групни часови.

Scroll to Top