Серија вежби за Outside Swivels

Вежба 1 (Од страничен чекор)

0) Застани со раширени нозе, и гледај према предниот ѕид
1) Префрли тежина на левата нога, целосно. Кај десното стапало само палецот го допира подот.
2) (во исто време) со левата нога направи четвртина outside swivel на десно
2) (во исто време) десниот палец го собираш до другото стапало… ова се вика brushing

Значи на крајот од вежбава гледаш према десниот ѕид, а десниот палец е веднаш до левата пета.

Вежба 2 (Од чекор напред)

0) Застани нога до нога, и гледај према предниот ѕид
1) Стапни напред со левата нога, чекор напред. Префрли тежина на левата нога, целосно. Кај десното стапало само палецот го допира подот.
2) (во исто време) со левата нога направи четвртина outside swivel… значи се вртиш 1/4 на десно
2) (во исто време) десниот палец го собираш до другото стапало… ова се вика brushing

Значи на крајот од вежбава гледаш према десниот ѕид, а десниот палец е веднаш до левата пета.

(Наскоро) Видео преглед на овие вежби
Scroll to Top