Brush-от е основна (armwork) финта која се користи во сите латино танци и речиси секоја популарна латино комбинација.

Brush (или brushing) е кога танчерот ја зема својата подлактица и со неа ја “чешла косата”. Името потекнува од Англискиот јазик каде што “brushing” се користи и за чешлање на коса (brushing your hair), а ова движење помалку заликува на тоа.

Brush може да се прави и со лева, и со десна рака. Може да се прави и кај него, и кај неа. Во видеово доле имаме преглед за brush кај неа.

Постојат повеќе други финти со раце кои се базирани на brush потези:

(Последователни) Consecutive Brushes

Scroll to Top