Елементи со Рацете

Consecutive Brushes

Consecutive (последователни) Brushes е финта со рацете каде што се прави brush кај истата личност, повеќе пати по ред. На пример кај девојката се прави brush со десната, и веднаш (без пауза) се прави друг brush со левата страна. Таа опција може да се види на ова видео тука. Постои и верзија каде може дури […]

Consecutive Brushes Read More »

Brush

Brush-от е основна (armwork) финта која се користи во сите латино танци и речиси секоја популарна латино комбинација. Brush (или brushing) е кога танчерот ја зема својата подлактица и со неа ја “чешла косата”. Името потекнува од Англискиот јазик каде што “brushing” се користи и за чешлање на коса (brushing your hair), а ова движење

Brush Read More »

Scroll to Top