Outside Swivels

Кога зборуваме за swivel-ирање во танцот, мислиме на движењето на петите. Најлесниот начин да се разбере ова е со следнава вежба… Стапни на левото стапало, целата тежина треба да биде на левото стапало Во овој момент велиме дека левата нога е стоечка нога Не е битно што прави десното стапало, можеш да го кренеш во […]

Outside Swivels Read More »