Втор Степен (Март 2019)

Ова е курсот што започна на почеток од март 2019та.

Час 8

Румба кореографијата научивме како да ја играме на чача музика, односно ја конвертиравме во чача верзија истата кореографија Остатокот од часот беше подобрување/увежбување работите од претходно

Час 8 Read More »

Час 7

На овој час не учевме ништо ново, беше повторување на работи од претходните часовите за да сме сигурни дека сите го знаат материјалот од претходниот час (час 6).

Час 7 Read More »

Час 6

Вежбавме walkaround turns (што ги вежбавме и претходните 3 часа), овој пат успеавме повеќе луѓе да ги правиме на музика. Ќе продолжиме да ги вежбаме и наредниве часови Ја вежбавме фигурата “Copa” во Салса (ова е фигурата што ја работевме и претходните 3 часа). А на овој час (час 6) успеавме конечно сите да ја

Час 6 Read More »

Час 5

Ја вежбавме румба кореографијата и стигнавме еден чекор подалеку Ја вежбавме фигурата “Copa” во салса (истата што ја вежбаме неколку часа) Бидејќи сите памтат подобро со вежбање комбинации, ја вежбавме салса комбинацијата што има неколку фигури (почнува со crossbody-to-fan), па нејзино вртење под рака, итн

Час 5 Read More »

Scroll to Top